Noutatile site-ului
Feb.6, 2011
Versiunea a 3 a.
Dupa o lunga perioada de inactivitate a site-ului , detinatorul s-a hotarat sa scoata si a 3 a versiune a site-ului . Aceasta a fost urcata pe server pe data de 6 Februarie 2011 .
Feb.18, 2011
Versiunea a 4 a.
Pentru ca versiunea a 3 a site-ului nu mergea bine si pe alte rezolutii , aceasta va fi inlocuita de versiunea a 4 a care va aparea in maxim 2 zile .
Feb.20, 2010
Site-ul este gata.
Versiunea a 4 a , a fost urcata pe server si se pare ca functioneaza foarte bine . Daca vreti sa ne ajutati cu imbunatatirea lui , trimiteti-ne un mesaj la sectiunea
Contact !
Istoric
Aceste doua versiuni ar putea fi verosimile corelate cu ideea ca prima mentiune documentara a localitatii dateaza de la sfarsitul secolului al XV-lea (1481 -1482), care arata: I-am dat domnia mea (Mihnea Voievod) aceasta porunca a domniei mele Radului Subasul aceasta mai sus zisa mosie inca prin zilele rap(osatului) Vlad Calugarul, din Carstiani Vetel drept 1900aspri gata. Si au avut Radu Subasul si cartea raposatului Vlad Voievod Calugarul, facuta pe mosie ca sa fie de bastina ,iar stranepotii Radului Subasul si asa s-au jaluit inaintea domniei mele, cum ca le-au arsu cartea de mosie. Daca pentru satele comunei Copaceni cea mai veche atestare documentara data la inceputul secolului al XVII-lea, acest document impinge prima atestare documentara cu aproape un secol si jumatate inainte, adica la sfarsitul secolului al XV-lea, in timpul domniei lui Vlad Calugarul (1481 - 1482). Locuirea satului Ulmetu este in continuare atestata de reinnoirea proprietatii satului a stranepotilor lui Radu Subasul la sfarsitul secolului al XVI - lea (respectiv 1591), in timpul domniei lui Mihnea Turcitul(septembrie 1577 - iulie 1583 si de la 6 aprilie 1585 la 19 mai 1591) conform documentului citat mai sus. Urmatoarea atestare a satului Ulmetu este de la inceputul secolului al XVIII-lea, din anul 1720 , cand satul Ulmetu apare in harta ofiterului austriac Schwantz, care pe atunci era parasit fie din cauza razmeritii, a birurilor grele sau a ciumei, fie din cauza schimbarii vatratiei satului , sublinierea noastra. In acelasi sat a fost construita de popa Dumitru Tanasescu biserica de lemn cu hramul Sf. Nicolae in 1747 , ceea ce ne demonstreaza ca satul a fost permanent locuit, chiar daca nu a avut aceeasi vatratie. In anul 1784 intre catanele banesti ale scaunului Craiovei, era trecut sub comanda capitanului Mihaila si Ion ot Ulmet . La inceputul secolului al XIX-lea o parte a satului Ulmet era, o mosie stapanita de casa proptopopului Sarban Copaceanu, de mosnenii ot tam deavalma pa patru mosi. Intensa locuire a satului este demonstrata in aceeasi perioada si de faptul ca intr-un sat erau cuprinse mai multe catune, astfel ca in secolul al XIX-lea cuprindea: . Satul Adunatii de Ulmet pe mosia Satraresei Marghioala Barseasca care avea in 1831 doar 15 familii ; . Catunul Teiusu existent din secolul al XVIII-lea . In dictionarul geografic al judetului Valcea editat in anul 1893, se arata ca in Ulmetu locuitorii sunt mosneni, trei s-au improprietarit in anul 1864 pe mosia Ursanilor si unu pe mosia domnului Bunescu. Toate acestea releva ca satul Ulmetu a fost locuit din secolul al XV-lea, fara intrerupere, conform documentelor citate anterior, schimbandu-si doar vatratia satului in functie de conditiile social- economice si istorice, stabilindu-se actualmente de o parte si de alta a raului Cerna.